De snelst groeiende christelijke datingsite van Nederland

Probeer ons gratis uit

Wanneer mag je aan de ander vragen of ze met je willen daten?

ForumSingles en relaties

51 – 68 van 68    Ga naar pagina:  Vorige  1  2  3Plaats reactie

 • BOUKJE461

  3 maart

  contact moet toch groeien, ook na een belcontact of ontmoeting toch om te ontdekken of de klik er echt is en blijft en je meer en meer na elkaar toe komt.

  En met mailen alleen krijg je toch nooit echt een goed beeld van de ander dus ja Sander na een week een volgende stap....

 • 3 maart

  Ik heb ook een echtpaar gekend waarvan de vrouw een gelovige Pinksterzuster was en haar man was totaal ongelovig. Maar ze zaten daar beiden niet over in. Want zei zij, in de bijbel staat dat als een partner van een echtpaar ongelovig is, deze geheiligd is in de gelovige partner. Waar het staat weet ik niet, maar misschien is er iemand onder jullie die zo in de bijbel thuis is, dat ie weet waar het staat?

 • BOUKJE461

  3 maart

  Piet we zijn met dit onderwerp ( ongelovige partner) over gegaan naar de topic die daar al over was: gelovige/ ongelovige partner. Anders zijn we te veel off topic. ;).

 • 3 maart

  Is dit dan een ander onderwerp? Ik kan het niet meer bijhouden hoor! Ik hou d'r wel weer mee op.

 • BOUKJE461

  3 maart

  Nee Piet dit gaat over wanner je iemand voor date mag vragen, maar daar ging de discussie verder op gelovig en ongelovige partner...... deze is naar juiste topic verplaatst ( die al bestond). Topic gelovige/ ongelovige partner.....

 • 15 maart

  Initiatief nemen is goed of dit nu door de man of de vrouw op de rails wordt gezet  "mits er ruimte blijft" voor de andere partij "om ook daadwerkelijk te kunnen/mogen mee participeren (cq keuze vrijheid is), zodat het hele ontmoetingsgebeuren naar behoren .en. "met alle respect voor elkaars gedachtegoed e/o inzichten" daadwerkelijk goed kan verlopen.

 • NATASCHA934

  15 maart

  Mooi gezegd, Bettie. <3

 • ARJAN710

  28 maart

  Ik weet niet wat Anne hier eerder bedoelde met 'mailen'. Bedoelt ze dat ze met een man is gaan mailen buiten deze site om, dus dat ze privé elkaars mailadres hebben uitgewisseld? Dat maakt dan wel enig verschil, denk ik.

  Maar zolang je op deze site staat, kan je natuurlijk ook nog andere berichtjes krijgen van mensen die in jou geinteresseerd zijn. Dat is nu eenmaal inherent aan een datingsite. Vóór het internettijdperk had je dat niet en werd je dus ook niet afgeleid door nog tientallen anderen mannen of vrouwen die jou (of jij hen) leuk vindt.

  Vandaar ook mijn nieuwe vraag elders op dit forum: of datingsites als deze ons langer single houdt, door het grote aanbod van kandidaten en we dus steeds weer afgeleid worden. En dit dan tot een keuzestress leidt.

  28 maart gewijzigd door ARJAN710

 • ANNE402

  28 maart

  Precies! Dat is dus mijn reden om alternatieven te zoeken, ik ben hier helemaal klaar mee. Ik ben hier vooral voor de gezelligheid nog, heb niet de verwachting dat ik op SC een partner vind.

  Ik heb overigens wel een paar waardevolle contacten met vrouwen hier, dat is een goede reden om nog te blijven!

  28 maart gewijzigd door ANNE402

 • 6 juli

  PETER212 schreef:

  Ik heb met meerdere personen hier op samenchristen.nl leuke, ontroerende, diepgaande en ook grappige chats gehad. Regelmatig betrap ik mezelf op het feit dat de gedachte:”zou ze dit kunnen zijn?”, door mijn hoofd speelt.

  Maar dan komt er zo’n moment dat een onderwerp waarover je met elkander over en weer aan het schrijven bent afgerond is. En dan word het inenen doodstil, en het blijft doodstil.

  Kan iemand hier tips over geven? Hoe weet ik dat ik gelijktijdig respectvol met de ander om kan blijven gaan, hoor ik als man de initiatiefnemer te zijn als het gaat om te vragen voor een date?

  Ik wil een ander graag niet tot last zijn maar merk wel dat ik er zelf wel last van heb.

  En ben ik de enige die hier tegen aan loopt?

  Wat wil je nu eigenlijk?

  Dat je je foto plaatst en de dag erna je mailbox vol zit met gewillige dames die je willen leren kennen?

  Je zal toch echt wat moeite moeten doen.

  Maaruh.... Wat is volgens jou dan de insteek van een site als deze?

  Uitgebreid babbelen over het weer om elkaar daarna het beste te wensen of zoiets?

  6 juli gewijzigd door PATRICK233

 • ANNE402

  6 juli

  Patrick, misschien kun je beter een eigen topic openen met tips om te daten. Jij weet het allemaal perfect, is mijn indruk.

  Dat lijkt mij beter, dan allemaal mensen af te zitten katten. Komt mij nogal betweterig over.

 • 6 juli

  ANNE402 schreef:

  Patrick, misschien kun je beter een eigen topic openen met tips om te daten. Jij weet het allemaal perfect, is mijn indruk.

  Dat lijkt mij beter, dan allemaal mensen af te zitten katten. Komt mij nogal betweterig over.

  Als ik het allemaal zo goed zou weten zou ik hier zelf ook niet zitten, laten we daar eerlijk in zijn.

  Maar de werking van een datingsite als deze lijkt me toch vrij duidelijk.

  Men zal toch wat initiatief moeten nemen toch?

  Ik kom misschien wat cru over maar ik bedoel het constructief.

  Ik wil niet katten maar coachen zal ik maar zeggen, als mannen onder elkaar.

 • ANNE402

  6 juli

  PATRICK233 schreef:

  Als ik het allemaal zo goed zou weten zou ik hier zelf ook niet zitten, laten we daar eerlijk in zijn.

  Dat is wat ik dacht ja, maar fijn dat je eerlijk bent.

 • LIES621

  5 november

  Ja precies dit.....het is geen huwelijksaanzoek. Je moet gewoon niet te grote lading geven aan een date. Het is gewoon contact om de andere persoon beter te leren kennen. En als er geen relatie uitkomt later, kan het wel zijn dat je een leuke vriendschap ontwikkelt. En misschien ook vaker leuke dingen doen als vrienden. En wie weet.......soms ontplooien jarenlange vriendschappen zich ook uiteindelijk tot een relatie. Dan ben je later met je beste vriend(in) getrouwd. Hoe cool is dat? :-D

  SANDRA421 schreef:

  Na een week contact gewoon rechtstreeks vragen?

  Aangeven dat je het contact heel prettig vindt en dat je de ander wel zou willen ontmoeten.

  Komt er geen reactie of twijfel kan je vragen hoe de ander daar over denkt.

  Elkaar ontmoeten is geen huwelijksaanzoek, gewoon ergens wat drinken.

 • 7 november

  Lie jij zegt een date is geen huwelijk aanzoek ,mijn ervaring is dat als mannen je uitnodigen het wel de bedoeling van de kennismaking is je beter te leren kennen ,ik heb wel date s gehad dat men al heel ver dacht ,ik wil geen date met iemand als in de correspondentie al vraagtekens bij mij opkomen .

  Vrienden hebben is ook erg leuk maar dat wil men vaak niet .Ik ben ook wel benaderd door mannen op de site en dat ik dan ineens niets meer hoor zonder aanwijsbare reden .

 • LINDA978

  8 november

  Even los van iederéén....maar ik geloof op Bijbelse gronden, dat God de vrouw naar de man brengt. Ik ben gewoon Bijbelvast in alle vragen die mensen hebben. Wat kun je er over vinden in de Bijbel?

  Eva werd aan Adam gegeven omdat God zag dat hij niemand had die als hem was. Rebekka werd óók zo dóór de HG naar haar man gebracht!

  Stel ik zou een man leuk vinden en ik zou er voor open staan, dan zou ik het initiatief nemen, omdat ik dan denk dat het mischien wel eens van God kon zijn.

  Andersom werkt bij mij gewoon niet. Van nature misschien wel...maar nú niet meer.

  De Bijbel is gewoon zó actueel 🙏

  Even kort en beknopt hoor😁

  8 november gewijzigd door LINDA978

 • Zaterdag om 0:14 uur

  Weet je Linda dat is heel verschillend ik zou een man niet gaan vragen ,ik heb dat niet zoals jij dat zegt misschien ouderwets maar ik wacht af of iemand mij benaderd ,als ik weet dat het goed is dan ga ik er op in , eerst schrijven met elkaar ,en dan zie je wel of het oke is .

 • LINDA978

  Zaterdag om 12:50 uur

  Kan óók hoor, niks mis mee. Verschil in visie en bevindingen zal er altijd blijven. Ook dit zien we terugkomen in de Bijbel. B.v. Paulus en Barnabas.

  🌼

51 – 68 van 68    Ga naar pagina:  Vorige  1  2  3Plaats reactie