De snelst groeiende christelijke datingsite van Nederland

Probeer ons gratis uit

Relatie aangaan zonder verliefdheid?

ForumSingles en relaties

1 – 25 van 96    Ga naar pagina:  1  2  3  4  Volgende Plaats reactie

 • KEES154

  11 september 2015

  Vraag:

  Kun je een relatie met iemand aangaan als je niet verliefd bent op die persoon?

  Ben benieuwd naar reacties en ervaringen.

  Mvg Kees

 • NATASCHA934

  11 september 2015

  Deze post is op verzoek van de schrijver verwijderd

 • NIMRE580

  11 september 2015

  Het gebeurt over de hele wereld als mensen uitgehuwelijkt worden. Onder die huwelijken komen minder echtscheidingen voor, dan bij ons... waar we verliefdheid als  'graadmeter' hanteren.

  Blijkt dus lang niet altijd te werken, maar het is zo verweven met onze cultuur om het zo te benaderen. Het lijkt mij heel lastig... maar ik denk dat het kan. Als er wel aantrekkingskracht is en je iemand wel heel graag mag en je kunt beredeneren dat iemand heel goed bij je past. Maar wat doe je, als er iemand anders langs komt,op wie je wél verliefd wordt?

 • 11 september 2015

  ja hoor Kees .

  dat kan zeker wel,

  verliefd zijn kan heel erg schommelen.ER zijn ook genoeg menden die niet zomaar verliefd worden.

  en ook dat alle behoeftes al ingevuld worden. het elkaar niet echt nodig hebben is mischien ook eenr eden.

  Maar echte liefde groeit

  en door met elkaar omte gaan ervaar je echt wie de ander is.Zonder blind te zijn voor wat de ander niet goed kan. en juist met elkaar dingen meemaken kan intimiteit geven.

  intimiteit is ook in gesprekken en op dezelfde golflengte zitten.

  en tegenwoordig is het zo'n gehaaste maatschappij. de tijd nemen is er vaak niet bij.

  en er zijn ook mensen die de verliefdheid overslaan. maar waar liefde of keuze je toch gelukkiger maakt?

  Wees jezelf en ga niet op wat men !zegt, denkt en voelt af.

  Maar ik snap je vraag wel.

 • KEES154

  11 september 2015

  Ik heb eens kort een relatie gehad met iemand waar ik niet verliefd op was en zij was wel verliefd op mij. Na een korte tijd ging het uit en was zij helemaal verdrietig en ik vond het wel jammer natuurlijk maar had geen traan gelaten vandaar de vraag maar ben het wel eens met de reacties!

 • NATASCHA934

  11 september 2015

  Deze post is op verzoek van de schrijver verwijderd

 • DANIEL582

  11 september 2015

  algemene vraag:wat versta je onder verliefdheid.

  Verliefdheid is een gevoel denk ik, wat ieder op zijn eigen manier beleefd. Een gevoel wat je niet zomaar tegenhoudt en ook niet altijd kan omschrijven misschien. Een fijn gevoel, (bijna) iedereen wil verliefd zijn tenslotte. Vooral in de pubertijd is dat vaak een basis of de trigger voor het aangaan voor verkering.

  Maar is het noodzakelijk (basis) voor het aangaan van een serieuze relatie? Ik denk het niet. Alhoewel het ook voor volwassenen fijn is om verliefd te zijn;) moet je toch ook naast je gevoel je verstand gebruiken. pas je bij elkaar? Klinkt misschien een beetje afgezaagd, maar is er die welbekende klik?

  is er vertrouwen, kun je beide jezelf zijn? ben je echte maatjes, heb je oprechte interesse in elkaar, is er intimiteit, passie ,kun je samen goed conflicten oplossen?heb je dezelfde basisprincipes, ook qua geloof, fysieke aantrekkingskracht, later..hou je echt van elkaar? trouw zijn aan elkaar.

  Houden van voelt uiteindelijk veel beter dan verliefd zijn, wat over gaat vaak. (houden van helaas ook steeds meer bij mensen geloof ik, maar echt houden van minder) wat is echt houden van? weer een discussie apart misschien.

  Maar hoeveel stellen zijn er niet uit elkaar die smoorverliefd begonnen. (helaas zelf ook ervaring mee)

  Ik heb weleens een verhaal gelezen van iemand die verliefd werd op een knappe vrouw, maar 20 jaar van zijn leven is ''kwijtgeraakt'' en zij dus ook, omdat ze qua karakter niet bij hem paste,

  Wat als de verliefdheid over is?

  Je bent natuurlijk beide verschillend en zal niet helemaal hetzelfde denken, maar dat hoeft ook niet.

  Uithuwelijken lijkt mij ook niet zo een goed idee, vaak tegen de wil van een meisje. Die houden vaak niet van elkaar als het opgelegd is. Zo'n man heeft dan wel een mooi jong meisje vaak volgens mij uit eigenbelang en een meisje durft niet weg te gaan, vandaar minder echtscheidingen denk ik Nimre.

  Dus ik denk dat het kan mits de andere dingen aanwezig zijn, zoals ik benoemde, maar dat is dus mijn mening (misschien zelfs wel een feit;))

  valt nog meer over te zeggen allicht.

 • JEANINE786

  11 september 2015

  ok de vraagstelling: kun je een relatie aangaan als je niet verliefd bent op die persoon.

  woordenboek
  ver·liefd (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord) van liefdegevoelens voor iemand vervuld: verliefd zijn op iemand

  wikipedia
  Verliefdheid is een gevoel dat iemand heeft in het begin van een liefdesrelatie of eenzijdig zonder relatie, alhoewel sommigen (vaak levenspartners) het voor de rest van hun relatie ervaren met elkaar. Er worden hormonen en neurotransmitters (oa. fenylethylamine, noradrenaline, adrenaline, endorfine, dopamine en oxytocine) in de hersenen aangemaakt als de persoon het doelwit van de verliefdheid ziet.

  Liefde op het eerste gezicht
  Die directe blikseminslag die je treft als je elkaar voor de eerste keer ziet en direct weet dit is de ware voor mij.

  Het schijnt te bestaan maar persoonlijk denk ik dat er een eerste soort aantrekkingskracht moet zijn (en dat hoeft niet direct op uiterlijkheden te slaan) en dat er een verliefdheid ontstaat als je elkaar wat beter leert kennen en dat dit uiteindelijk geleidelijk overgaat in liefde.

  Een relatie zonder eerste directe verliefdheid kan zeker. Je vindt de ander interessant. Je voelt je prettig in zijn/haar gezelschap. Als je elkaar een aantal dagen niet gezien of gesproken hebt krijg je een soort ik mis hem/haar gevoelens over je heen. Alleen die acute vlinders ontbreken....
  Weet je die vlinders kunnen na enige tijd altijd nog ineens de kop op steken.

  Het is zelfs zo dat echtparen die al lange tijd getrouwd zijn zo maar ineens die vlinders voor de eigen partner ervaren door een gebaar, een blikopslag of wat dan ook.

 • DANIEL582

  11 september 2015

  Zo heej, ik had niet verwacht dat mijn reactie zo lang zou zijn. je onderwerp slaat aan Kees, had ik niet verwacht op zo'n site;)

  Maar je vraag was kortweg : Kun je een relatie met iemand aangaan als je niet verliefd bent op die persoon? ja, dat kan toch, je kan met iedereen een relatie aan gaan in principe, mits je er beide open voor staat. Of de relatie slaagt is dus wat anders.

  Ik denk dat als je twijfels hebt, dat het lastig kan worden.

  Ik moest eigenlijk ook nog  denken aan Izak uit de bijbel, Abrahams knecht geloof ik kreeg de opdracht een vrouw te zoeken voor Izak en vond Rebekka, daar had God in voorzien. Dat is vandaag niet meer actueel misschien maar ik denk dat ze er ook om gebeden hadden en dat kan/mag nu nog.

 • KEES154

  11 september 2015

  Inderdaad Daniel, en is een relatie(verkering) ook een weg om elkaar beter te leren kennen.

  Dat bijbelverhaal vind ik wel bijzonder ja, daarom bid ik ook voor een vriendin alleen zal ik toch moeten blijven daten vrees ik:-p

 • RINDA899

  11 september 2015

  Kan je een relatie aangaan als je niet verliefd bent op de ander...

  hmmm ligt er aan wat voor relatie, een vriendschapsrelatie kan altijd, voor een romatische relatie is wel wat meer nodig behalve "ik vind jou aardig"  als ik voor mijzelf spreek dan vind ik het zeker ook belangrijk dat ik mij ook seksueel aangetrokken voel tot de persoon en ja verliefdheid vind ik dan wel handig, getrouwd zijn met iemand die ik niet aantrekkelijk vind zie ik niet zitten want zo'n huwelijk is gedoemd te mislukken, die klik moet er wel zijn en bij mij kan dat best wel lang duren 5 of 6 jaar is geen uitzondering een mooie periode om elkaar beter te leren kennen, ik geloof niet in weggegooide of verprutste tijd, je leert er alleen maar van.

 • FRANK042

  11 september 2015

  Een heel interessant forum vind ik dit! Ik behoor bij de mensen die nauwelijks of niet verliefd worden. De laatste keer dat ik dat echt was was kinderliefde op de lagere school.

  Ik ben 19 jaar getrouwd geweest en mijn huwelijk heb ik echt beeindigd omdat mijn ex- vrouw lesbisch is en meer dan eens overspel pleegde met haar vriendin. Het ging al erg slecht gedurende jaren maar mij heeft ze vanaf 1995 niets daarover verteld. In het begin was ik gek op haar. Toen we onze zoon kregen in 1998 werd ik toch geestelijk opzij geplaatst voor hem en dat klopt ook niet. Het begin( verkering en eerste 3 jaren) was er echt geen verliefdheid. Je relatie wordt veel dieper met echte liefde. Bij een date moet je er ook niet op gaan hameren. Het heeft geen zin.

  Onlangs heb ik iemand leren kennen via SC en er gaat geen dag voorbij dat ze niet in mijn gedachten zit en andersom ook. Maar ik ga me niet in de kreukels leggen en zeg..ik moet verliefd worden!. Er zijn zelfs mensen die schrijven dat verliefdheid een stuk egoisme is (maar ik heb het niet geschreven) Een ding is vaak zo: de eerste verliefdheid gaat voorbij. Ik geloof mensen gewoon niet die zeggen al jaren verliefd te zijn. Of ze gooien alles door elkaar en houden de diepe liefde voor verliefdheid.

  Ik ben tevreden zoals het nu gaat.  Er zijn zoveel redenen en overeenkomsten om een vriendschap op te bouwen Maar ik heb het nu over deze vrouw en mezelf. Ook zonder verliefdheid.

 • JEANINE786

  11 september 2015

  Tja Kees ik denk niet dat ze zomaar voor je deur staat....
  alhoewel God zijn wegen ondoorgrondelijk zijn.

  Ze zou zomaar eens aan kunnen bellen om de weg te vragen....

 • FRANK042

  12 september 2015

  Ik weet niet of dit forum wel zo lekker loopt maar wil alleen nog toevoegen voor degenen die er soms het bijltje bij neer willen gooien: ga gewoon door, zoals SC schrijft. Het spreekwoord is immers De aanhouder wint. Toen mijn moeder en mijn broer in maart van dit jaar overleden wilde ik met SC stoppen. Maar mensen van deze site zeiden dat ik door moest gaan. Ik ben hier nu een jaar lid. Veel mensen geschreven, niet alleen voor een relatie ook bv over vogels kijken. Maar ik ben nog lang niet weg in ieder geval.

 • RICHARD134

  13 september 2015

  Ik vind het klinkklare onzin! Je gaat geen relatie aan met iemand waar je niets voor voelt.een verstandsrelatie is gedoemd te mislukken. Wel kun je iemand die je al een tijdje kent ineens met andere ogen gaan bekijken en kunnen er gevoelens ontstaan..ook kan de plotselinge verliefdheid  gewoon omslaan in houden van.of je komt iemand tegen wat ineens zo goed klikt en dat je hem of haar niet meer uit je gedachten krijgt en de kriebels van diegene krijgt.en voor de mazzelaars onder ons bestaat er (schijnbaar..het zal...)ook nog liefde op het eerste gezicht.hoe dan ook..er moet gevoel bij komen voor die ander..wat over gaat in houden van.ik zelf ben van mening dat die bekende klik en chemie erbij moet komen,en je moet die ander zeker aantrekkelijk vinden,(niet aleen om de buitenkant,maar ook om die voor jouw zo mooie binnenkant )al is dat vanzelf sprekend als je verliefd bent of (al) van iemand houd.dat er in bepaalde culturen mensen uitgehuwelijkt worden,en minder scheidingen zijn ..wil niet zeggen dat ze een gelukkig huwelijk hebben. In veel van die culturen zitten (vrouwen )gevangen.en bij bepaalde personen uit de bijbel was het GOD die de juiste mensen bij elkaar bracht.maar hoe dan ook blijvende liefde is vaak niet vanzelfsprekend. .hoe graag we het ook willen.we zullen in een relatie onze partner moeten blijven laten  merken dat hij of zij diegene is waar we niet meer zonder willen,en we moeten hem of haar blijven koesteren.

  13 september 2015 gewijzigd door RICHARD134

 • NATASCHA934

  13 september 2015

  Deze post is op verzoek van de schrijver verwijderd

 • KEES154

  13 september 2015

  Hey Richard duidelijk geschreven! Niet alleen gevoel en niet alleen verstand gebruiken. Aangetrokken voelen tot een persoon vind ik belangrijk maar m.i. Soms ook een keus om samen verder te gaan.

  Ik vind het geen onzin.

  13 september 2015 gewijzigd door KEES154

 • 13 september 2015

  Ik denk zeker dat het kan, als je jezelf erg verbonden voelt met iemand door b.v. in dezelfde omstandigheden terecht te zijn komen, of elkaar goed aanvoelen dan kan verliefdheid er zomaar opeens zijn.

  We zijn allemaal aan een relatie begonnen omdat we toen verliefd waren, maar nu zoveel mensen gescheiden, dus dat zegt niks over hoe het in de toekomst zal verder gaan.

  Voor mijzelf zou het nu het belangrijkst  zijn dat je beide een relatie hebt met God

 • RICHARD134

  13 september 2015

  De laatste zin ben ik helemáál  met je eens Jane, en zeker kun je je met iemand verbonden voelen. maar Jane en Kees ,zoals ik (ook )al schreef. .je kan iemand ineens met andere ogen bekijken die je mischien al langer kent vanuit je vrienden kring ..je werk,of iemand bij je uit de straat.en daarvan uit kunnen er  (ook) ineens gevoelen ontstaan,en kun je vanuit vriendschap in een  relatie belanden.maar ook dan is er toch een gevoel ontstaan naar die ander op wat voor manier dan ook..iets onstaat niet uit zichzelf..er gaat altijd iets (vaak onverwachts) aan vooraf..

  13 september 2015 gewijzigd door RICHARD134

 • JEANINE786

  13 september 2015

  Laat de heer werken in alle relaties die je hebt en dan zal zijn zegen er op rusten

 • KLAASJE943

  13 september 2015

  Ik vind verliefdheid belangrijk in een relatie. Die vlinders hoeven er niet direkt te zijn, maar als ze niet komen is het voor mij meer een gewone vriendschap dan een relatie. Dat maakt toch die ene persoon ook speciaal voor je.

 • LEORA629

  14 september 2015

  Ik denk dat je zeker een relatie kan aangaan zonder verliefdheid. Er moet natuurlijk wel eentje zijn die dat gevoel heeft. En er moet affectie zijn. Mijn moeder was in het begin niet verliefd op mijn vader, ze vond hem aardig en attent. Mijn vader was smoor op mijn moeder .Gedurende de relatie kreeg mijn moeder liefde voor mijn vader. Ze moesten trouwen omdat mijn moeder zwanger was geraakt.

  Mijn ouders hebben 54 jaar lang lief en leed gedeeld.

  Het kan zekers.

  14 september 2015 gewijzigd door LEORA629

 • NATASCHA934

  14 september 2015

  Deze post is op verzoek van de schrijver verwijderd

 • FRANK042

  14 september 2015

  Ik kan heel goed begrijpen dat er mensen zijn die het belangrijk vinden in een relatie verliefd te worden( bv Klaasje) maar ik weet amper meer wat het gevoel is. Het is te lang geleden. En ik geef er ook niet om. Ik heb ook geen rijbewijs en ik mis geen auto. Maar dat is wel even wat anders natuurlijk. Ik denk dat er ook mensen bestaan die nooit verliefd geworden zijn. In het begin was ik gek op mijn ex en noch zij noch ik hebben verliefdheid doorgemaakt.

  Je hoort heel veel van mensen die smoorverliefd begonnen maar na verloop van de tijd er een punt achter zetten. Is verliefdheid echt nodig?

 • HENDRIK773

  14 september 2015

  Ik zelf dat er wel zoiets van verliefheid moet zijn ,maar het gaat wel om hoe die perzoon is .Dan kan je wel verleift worden ,maar als ie totaal verschillend ben gaat dat over .En als je de jouste perzoon vind en verliefd ben op  elkaar is dat mooi mee genomen

1 – 25 van 96    Ga naar pagina:  1  2  3  4  Volgende Plaats reactie