De snelst groeiende christelijke datingsite van Nederland

Probeer ons gratis uit

Topic voor leuke uitspraken van je kinderen

ForumRatjetoe

1 – 25 van 307    Ga naar pagina:  1  2  3 ... 13  Volgende Plaats reactie

 • 16 november 2015

  Hallo,

  Ik dacht zonet onder het afwassen aan een leuke gedachte van één van mijn kinderen.

  Op een gegeven moment zit mijn tweede dochter(4jaar) achter in de auto bij haar vader, en rijden langs een fabriek met een grote schoorsteen. Nu zag zij dat er allemaal rook uit die schoorsteen kwam, en zei heel spontaan: O, dus daar worden de wolken gemaakt!

  Mijn schoonmoeder heeft hiermee nog de krant gehaald. Onder één of ander kopje!

  Misschien weten jullie ook nog wel een leuke opmerking van je kind/deren kleinkinderen!

  Persoonlijk ben ik altijd dol op dit soort dingen! Ze kunnen er soms zo mooi bij komen:-*

  16 november 2015 gewijzigd door LINDA978

 • HENDRIK773

  16 november 2015

  Ging samen met me zoon naar de winkel   [ hij was toen schad ik vier jaar ] om shampoo tekopen ..      Ik rook aan zo flesje en zei zo die is lekker ,mijn zoon ging er heen nam een slok er van en zei papa dit is helemaal niet lekker.                                                                                                                                          Me dochter en ik gingen weer na de winkel om boodschappen tedoen op het laats vroeg ik hebben we alles ,zei na denken zei ze heel hart zo dat de hele winkel het kon horen ,papa mama moet nog verband hebben                                            

 • 16 november 2015

  Als je dochter 15 zou zijn geweest, liet zij het wel uit haar hoofd om dit te zeggen.. hihihi

  Heel leuk Hendrik;-)

  16 november 2015 gewijzigd door LINDA978

 • NIMRE580

  16 november 2015

  Hahaha, wat een heerlijke uitspraken. Ja, kinderen hebben geen gene! Mijn dochter vroeg ooit hoe de kindjes' gemaakt' werden middenin een volle trein. Heel fijn!

 • 16 november 2015

  Mijn jongste dochter (4 jr) wil graag een broertje. Dus ik zeg; dan moeten we eerst een pappa zoeken. O, zegt ze; maar dat kan mijn pappa wel!

 • 16 november 2015

  Mijn oudste dochter (toen 5 jr) had een invaljuf op school gehad. Ze kwam thuis en zegt; mam, vandaag hadden we juf Grasspriet. Gelukkig had de juf wat in het schriftje geschreven, zodat we wisten dat het juf Margriet was.

 • 16 november 2015

  Mijn middelste dochter (toen ruim 2 jr) stond op haar bed te springen, toen we binnenkwamen zei ze met een big smile; emaal toeterd! (helemaal betoeterd)

  16 november 2015 gewijzigd door COBY880

 • 16 november 2015

  Toen mijn kinderen 6, 5 en 2 jaar oud waren moest ik mijn baarmoeder laten verwijderen en dat legde ik aan de hen uit door te zeggen dat het zakje waar een baby in groeit in mij buik eruit moest omdat ik daar ziek van werd. Een paar jaar daarna kregen vrienden van ons een baby en toen kreeg ik de vraag of dat zakje dat uit mijn buik was gehaald nu alweer was aangegroeid want ze wilden ook wel graag nog een broertje of zusje.

  Hun redenatie was dat als er een tand uit ging bij hen, er weer een nieuwe voor in de plaats kwam, en dat zou dan ook wel zo gaan met het zakje in de buik van mama........

 • NIMRE580

  16 november 2015

  :-)

 • NIMRE580

  16 november 2015

  Het zijn soms ook schokkende uitspraken. Mijn dochter had meegekregen dat opa naar het ziekenhuis ging en toen overleed. Toen haar vader jaren later naar het ziekenhuis moest voor een hernia vroeg ze: Wanneer gaat  papa nu dood?

  Als er iemand naar het ziekenhuis moest, dacht ze dus dat die dood ging....

 • HENDRIK773

  16 november 2015

  We zaten in de auto en we kregen onderweg een begravenis stoet waar we op moesten wachten ,me dochter vroeg wat er aan de hand was ,en waarom ik niet door reed ,zei van dat er iemand overleden was waar schijnlijk een oudere iemand ,het was even stil en op eens zei ze ik zie hem al die meneer heeft al zijn ogen dicht

 • HENDRIK773

  16 november 2015

  zondag gingen we na se kerk ,en me dochter zat naast me en vroeg aan me wat is dat voor meneer .Ik zei van dat is de dominee ,o zei ze dat spel hebben wij ook thuis

 • 16 november 2015

  Mijn kleinzoontje kon het maar niet onder de knie krijgen om te zeggen: allemaal mensen.. hihi nee, hij zei heel lang: allemaal mennes :-)

 • RON724

  16 november 2015

  Wat een mooie onbevangenheid van de kinderen .... wat ze zien en direct erop reagerend ....vind ik ècht geweldig!!!

 • 16 november 2015

  Zo was er ook eens een tijd dat mijn derde dochter heel slecht slapen kon. Jullie snappen wel dat dit op een gegeven moment wel wat" zwaar " begon te worden, daar wij vier kinderen hadden in de leeftijd van 13/11/7/3! Omdat in gesprekken bleek dat zij helemaal niet wist waarom niet, heb ik uiteindelijk besloten om haar te laten onderzoeken of zij met iets zat.

  Tja, je kunt nooit weten.

  Uiteindelijk is er niks uit gekomen, en kregen wij wel het advies om eens iets met haar alléén te doen! Altijd nam ik mijn vier kinderen overal mee naar toe, maar nooit alleen. Toen ik dit ben gaan toepassen, toen was het inderdaad over! Extra persoonlijke aandacht.

  Verder zij deze vrouw: Ik merk wel in haar praten dat het bij jullie wel een dubbeltje op z,n kant is.. hihi

  O, wat kun je je dan schamen. Maar omdat dit niet zo was, zei ik dat ik altijd tegen de kinderen zeg: Nee, dat krijg je niet, dat is veel te duur". Hihi.. toen leerde ik dat niet alle informatie belangrijk is voor kinderen.. hihi :-)

  (Ik vond het trouwens niet professioneel van deze hulpverlener om dit aan mij te vertellen.)

  16 november 2015 gewijzigd door LINDA978

 • NIMRE580

  17 november 2015

  Anders was je er misschien nooit achter gekomen, Linda... dat het geen positief effect had op je kinderen om je geldzorgen op die manier met hen te delen.  Dus ik zie het  juist als waardevolle informatie... die een therapeut wél met je mag delen, maar die je een ander misschien niet in dank af zou nemen.

  Ik vond dat ook wel een uitdaging, hoor. Bij ons was het ook altijd krap en ik heb wel geprobeerd om dingen anders te formuleren en het niet over ged te hebben als iets niet kon, maar dat is inderdaad heel lastig!

  Ik hoorde ooit een man spreken over zijn moeder met zoveel respect omdat zij  nooit sprak over de geldzorgen die het gezind gekend had. Ze verzon gewoon andere dingen om te zettenn. Als ze iets heel karigs en alternatiefs op tafel zette, dan bedacht ze daar een  bijzondere naam voor en deed alsof het een bijzonder gerecht was en ze deed zelf zo enthousiast over gratis uitjes als wandelingen en picknicks dat de kinderen het geweldig vonden... dat vond ik zo knap. Is mij nooit gelukt, hoor....

  17 november 2015 gewijzigd door NIMRE580

 • 17 november 2015

  Natuurlijk had ik ervan geleerd, maar ik persoonlijk, mijn karakter zeg maar zou het nooit verteld kunnen hebben:-)

  Wel mooi om te lezen van die 'creatieve' vrouw!

  Ja, Ron, ik ben stapeldol op kinderen, juist om hun onbevangenheid! Altijd voel ik mij in mijn sas als ik kinderen om me heen heb!:-D

  Kinderen kunnen inderdaad soms voor volwassenen schokkend uit de hoek komen. Kinderen vangen verstandelijk dan dingen op, maar hun gevoel is er dan vaak nog niet in mee!

  Toen ik dat stukje van Eline las, moest ik onwillekeurig terugdenken aan iets wat ik zelf als klein meisje vaak dacht. Ik was een jaar of vijf, dus kan dat gerust plaatsen.. hihihi

  Maar toen dacht ik werkelijk dat vrouwen, als zij een baby kregen, zij op de stoel vastgebonden werden, en dat de baby uit hun keel kwam.. hihi echt waar! Verder heb ik geen nare dingen mee gemaakt om zo te denken hoor.. maar ik dacht gewoon zo als klein meisje!

  Dat van die grasspriet vind ik ook geweldig. Ik weet zeker dat mij ook de tranen over de wangen zouden gelopen hebben;-)

 • 17 november 2015

  Mijn zoontje van 5 zat eens irritant te tikken met zijn vingers op tafel..Ik zeg houd eens op met dat getik..Zoontje zegt: Maar bewegen is gezond papa..zucht:-)

  Op een dag haalde ik zoontje op van schooltje en hij had een grote stuk beschilderd papier bij zich wat hij gemaakt had in de klas en hij zei dat het een schilderij was.Ik herkende er niks in en vroeg hem wat hij gechilderd had..Zoontje zegt: Dat weet ik zelf ook niet papa maar het is iig kunst:-).

  Vorig jaar toen hij 4 jaar was gingen we naar 3 vliet..Bij de ingang stonden vier grote hoge vlaggenmasten naast elkaar met vlaggen van drievliet er aan.Mijn zoontje kijkt ernaar en zegt: Kijk de vlaggen staan symetrisch..Wat?Hoe komt hij nu weer aan zulke woorden haha;-)

  14 oktober 2017 gewijzigd door SAMENCHRISTEN

 • NIMRE580

  17 november 2015

  Het is in ieder geval een heel bijdehand jongetje Richard! Haha! Dat belooft nog wat voor de toekomst. :-)

 • 17 november 2015

  Haha ja idd Nimre:-)

 • 17 november 2015

  Toen ik zwanger was van de tweede en regelmatig voor controle naar het ziekenhuis ging, vroeg mijn dochtertje van destijds tussen de 2 en 3 jaar of de dokter mijn buik open had gesneden en er toen een baby in had gestopt:$) Tja kleintjes hebben wel fantasie hè

 • NIMRE580

  17 november 2015

  Nou, dat snap ik best, Jane. Hoe moeten ze anders in je buik terecht komen? Haha! Ik vind het wel heel slim bedacht, eigenlijk!

 • 17 november 2015

  Ja ik vind het ook best slim van haar bedacht, er zullen ook veel kinderen helemaal niet over nadenken hoe dat nou kan een baby in je buik:-D

 • RESPECT482

  17 november 2015

  Mama hoe heet een modervlek bij vaders?

 • RESPECT482

  17 november 2015

  sorry moedervlek

1 – 25 van 307    Ga naar pagina:  1  2  3 ... 13  Volgende Plaats reactie