De snelst groeiende christelijke datingsite van Nederland

Probeer ons gratis uit

Geloofstoerustingfilmpjes, kort en bondig!

ForumChristelijk leven

1 – 25 van 87    Ga naar pagina:  1  2  3  4  Volgende Plaats reactie

 • 29 november 2017

  • In het eerste filmpje word de vraag gesteld: "Heeft het Evangelie je leven veranderd?


  Want, zo zegt ze: "Als Hij echt in je leven is, dan zal je leven tot in de kern veranderd worden!"

  • Zelf mag ik dit zeker beamen en van getuigen.<3

  Een leven met de Heere maakt dat je totaal alles anders ziet en denk, een Gods werk, op Zijn tijd een totale ommekeer, waarin idd nu in Christus zijnde, alles anders ingevuld werd, alles verandert.

  • Heeft het Evangelie ook jou leven veranderd?

 • MARGRIET124

  29 november 2017

  :-D<3 Mooi Linda , en ja , het heeft mijn leven totaal veranderd , and it keeps on going :-D

 • 29 november 2017

  • Amen:-D

  Lucas 15:7

  " Ik zeg u, dat er alzo blijdschap zal zijn in de hemel over één zondaar, die zich bekeert, meer dan

  over negenennegentig rechtvaardigen die geen bekering nodig hebben”

  ;-)

  Zelf geloof ik dat er uiteindelijk een schare zal zijn die niemand tellen kan, die zalig worden. Maar zoals het filmpje laat zien, in de tijd of eeuw maar een enkeling. <3<3<3

  Openbaring!

  30 november 2017 gewijzigd door LINDA978

 • 29 november 2017

  LINDA978 schreef:

  • In het eerste filmpje word de vraag gesteld: "Heeft het Evangelie je leven veranderd?


  Want, zo zegt ze: "Als Hij echt in je leven is, dan zal je leven tot in de kern veranderd worden!"

  • Zelf mag ik dit zeker beamen en van getuigen.<3

  Een leven met de Heere maakt dat je totaal alles anders ziet en denk, een Gods werk, op Zijn tijd een totale ommekeer, waarin idd nu in Christus zijnde, alles anders ingevuld werd, alles verandert.

  • Heeft het Evangelie ook jou leven veranderd?

  youtu.be/FS_332U2MTg

  Ja, heeft mijn leven zeker veranderd, ben er elke dag dankbaar voor<3

 • 30 november 2017

  • Mooi @Jane, <3

  Wat is gebed?

  Ik kon het zelf niet mooier vertellen als in dit korte stukje:-D

 • 11 december 2017

  • Door Jeannette, in favoriete opwekkingslied, heb ik John Nuttal ontdekt:-) Wat een prachtige nummers heeft dezer man gemaakt.

  Welkom Home (de verloren zoon) wilde ik graag in deze topic plaatsen<3

 • ADRIANA359

  11 december 2017

  Mooi @Linda, het verhaal van de verloren zoon, Beschreven in het boek van Henri Nouwen, 'Eindelijk thuis ' en 'Thuiskomen.' :-):up:

 • RICHARD157

  11 december 2017

  Leuke animatie filmpjes..Korte en krachtige boodschappen:-)

 • 11 december 2017

  Dank jullie wel :-)

  Ja, Adriana, ik heb wel eens een stukje gezien van Heni Nouwen, en kwam erachter dat deze man prachtig werkt heeft verricht in Gods Wijngaard :-)

 • TAMAAR692

  11 december 2017

  Zelf persoonlijk zie ik in de lessen anatomie die ik nu krijg, God's majestueuze schoonheid. En toen ik dit filmpje zag stond ik even vol van bewondering.

  m.youtube.com/watch?v=ZeXE9mvtjk4

  11 december 2017 gewijzigd door TAMAAR692

 • 13 december 2017

 • 15 december 2017

  Hoe mooi Mark Driscoll verteld hoe noodzakelijk het is een persoonlijke toegepaste opstanding in Christus nodig te hebben voor tijd en eeuwigheid beide.

  Om niet meer bang te zijn voor de dood!


  Jezus leeft!!<3

  • En dat verandert alles!
 • 4 januari 2018

  ...en het Leven was het Licht van de mensen. En het Licht schijnt in de duisternis, en de duisternis heeft het niet begrepen.  (Joh. 1)

  • Als kind had ik een bepaald 'beeld'...een 'ander leven in mij'. Moeilijk uitleggen, maar het was iets inwendigs, krachtig soms, en bij tijden soms opmerken " dat er een ander leven moest zijn". Rond mijn 11e was dit heel sterk aanwezig! Een 'vrede' die alle verstand te boven gaat, maar kon er niet bij!

  (Even voor degenen die mij verder niet kennen, maar ik kom uit een ongelovig gezin, zonder Gods Woord, en zonder Kerkdiensten, openbare school etc.)

  Tot ik op een dag dus dat zinnentje wat ik zonet citeerde, las in Gods Woord...en dat "gevoel" naar binnen viel. Een bevestiging!:$)

  Heel wonderlijk voor mij persoonlijk om zo Gods werk in een natuurlijk mens te mogen opmerken, maar dat het dus onmogelijk is om zonder Zijn Woord Hem te kunnen opmerken/ ontvangen/aannemen/kennen! Nee, ik begreep er niks van!


  Ik weet dat we niet mogen steunen op dit soort 'ervaringen', en dat doe ik ook absoluut niet. De dag dat ik mocht overgaan van de Vader naar de Zoon, daar gaat het om, om zaligmakend behouden te zijn.


  Maar zo wonderlijk hoe God kan werken, je indachtig maakt, en dat je eertijds soms zo medewerken mag ten goede, ondanks een goddeloos bestaan! Herkend iemand anders dit ook?


  Vanaf de dag dat ik IN Christus kwam en Hij in mij, maakte Hij mij opmerkzaam, en kon ik de vinger leggen bij bepaalde Bijbelsteksten en of geschiedenissen die voor mij persoonlijk bedoeld waren, en mocht belijden:


  "Ik heb het zelf uit Zijn mond gehoord". (Ps.56)


  Ik weet zeker dat het daar op aan komt uiteindelijk!

 • MEREL372

  5 januari 2018

  Wat je hier beschrijft, is een levende relatie met God. En jaaaa! Daar komt het op aan, want daar is de HEERE Jezus voor gestorven en opgestaan. En naar de hemel gegaan, zodat Hij ons niet als wezen zou achterlaten. Door Zijn Heilige Geest aan ons te geven. Dat we open en vrij, in heelheid met God mogen leven. Ja joh, ik wordt enthousiast van je schrijven. Mooi dat je dit deelt.

  Ik herken meerdere dingen van wat je schrijft, alhoewel 'mijn verhaal' wat anders is..

  Ik ben wel gelovig opgevoed.

  Ik zat nog op de basisschool, en mijn aandacht ging steeds uit naar die drie dikke zwarte boeken in de boekenkast. Ze gingen over Openbaringen  Wist ik veel wat dat toen was. Ik pakte ze om te lezen, . Mijn vader zei:"meisje, waarom pak je nou toch steeds die boeken. Die zijn een van de lastigste om te begrijpen". En idd, ik begreep het ook niet. Maar daarom pakte ik ze niet. Wanneer ik ze pakte en las, voelde ik een 'iets bij me, in me, iets van vreugde en zo rustig. Ik kan het niet uitleggen. En die vrede had ik alleen wanneer ik iets deed wat met God te maken had. Oke, het is goed om je geloof niet alleen op je gevoel te baseren. Maar wat jij schrijft herken ik. Dat je dat later, mss jaren later, dat leert herkennen als Gods aanwezigheid. En zo had ik het, dat ik tot de conclusie kwam, dat het niet mijn eigen vrolijke gevoel was, maar iets van God gegeven.

  En God is toch levend, Hij bestaat, wij zijn uit Hem. gemaakt naar Zijn evenbeeld. Hij WILT een relatie met ons, dus mogen wij Hem ook kennen en herkennen in ons leven.

  Daarna heb ik, ondanks dat God zo bij me was, echt zondige dingen gedaan, (reiki, new age stuff, wat occulte dingen daardoor mee gemaakt). En toch, bleef Hij me beschermen, bleef Hij me roepen, terwijl ik Hem helemaal losgelaten had. Hij spreekt! Ookal kunnen je oren dicht zitten, en je hart ook. En met zachte stem, mijn ogen opnieuw geopend. HalleluYah!

  Gode zei eer ;-).

  Wat bedoel je met: 'de dag dat je over mocht gaan van de Vader naar de Zoon?

  Mooi jou schrijven!  En hi hi, kennen we elkaar helemaal niet, herken ik zo goed wat je verteld.

  Dat Gods zegen op jou mag rusten.

  ;-)

 • 5 januari 2018

  @Linda

  Is het niet andersom, dat je van de Zoon naar de Vader mocht gaan?

  Niemand komt tot de Vader dan door de Zoon is het toch?

  Ben ook wel benieuwd wat je precies bedoeld Linda..

  Mooi filmpje hoor, bedankt voor plaatsen:-)

  5 januari 2018 gewijzigd door JANE993

 • 5 januari 2018

  MEREL VROEG:


  "Wat bedoel je met: 'de dag dat je over mocht gaan van de Vader naar de Zoon?"

  JANE VROEG:

  "Is het niet andersom, dat je van de Zoon naar de Vader mocht gaan?
  Niemand komt tot de Vader dan door de Zoon is het toch?"

  • Ik spreek hier weer even over mijn eertijds hoor, en ja...ik leerde bevindelijk dat elk mens van nature onder de toorn van God leeft...hoewel Hij niet doet naar onze zonden. Geestelijk leefde ik op een gegeven moment met de gedachte: "Ik kan zo niet sterven"...maar lag midden in de strijd, gelijk als John Bunyan zo mooi beschrijft in de christenreis. Hoewel ik net als ieder ander leefde onder de algemene genade/liefde van God, stond ik nog overal buiten.
  • Totdat het juiste moment gekomen was uit de Hemel, op mijn 40e, dat ik dus een geschonken Middelaar en Borg voor tijd en eeuwigheid beide mocht ontvangen...uit enkel genade. (zie ook topic: Uitnodiging tot het heil des Heren, de vragen), en dan is in principe de toegang tot God weer vrij!
  • Anders niet!

  Zo bedoel ik dat, en zo mocht ik deze hele gang achteraf zo mooi lezen in met name het Johannes Evangelie!

  Dus na ontvangen genade kunnen en mogen we weer vrij tot de troon van genade komen...wat zonder de Heere Jezus een onmogelijkheid is. Daarvoor kon ik echt niet kloppen hoor...of bidden, maar eerst door de Deur, de Heere Jezus, en ja, dan ziet God geen zonde meer in Zijn Jakob, en geen overtreding meer in Zijn Israel, ondanks ons/wijzelf!

  Prachtig mooi omschreven Merel, en zo mooi hoe je begint met schrijven:

  • "dat de HEERE Jezus voor ons gestorven en opgestaan is. En naar de hemel gegaan, zodat Hij ons niet als wezen zou achterlaten. Door Zijn Heilige Geest aan ons te geven. Dat we open en vrij, in heelheid met God mogen leven".

  Daar zeg ik volmondig Amen op hoor! Ik hou zo van deze volgorde, (gestorven, opgestaan, Hemelvaart) omdat God zo werkt, ook in de weg van de bekering.

  Hij is een God van orde.<3

  Graag gedaan, en bedankt voor jullie feedback;-)

  • Joh. 6:45


  "Er is geschreven in de Profeten: En zij zullen allen door God onderwezen zijn. Ieder dan die het van de Vader gehoord en geleerd heeft, komt tot Mij".

 • 5 januari 2018

  Linda schreef

  Dus na ontvangen genade kunnen en mogen we weer vrij tot de troon van genade komen...wat zonder de Heere Jezus een onmogelijkheid is. Daarvoor kon ik echt niet kloppen hoor...of bidden, maar eerst door de Deur, de Heere Jezus, en ja, dan ziet God geen zonde meer in Zijn Jakob, en geen overtreding meer in Zijn Israel, ondanks ons/wijzelf!

  Ja duidelijk Linda, dank:-)

 • MEREL372

  8 januari 2018

  Hoi Linda,

  Je schreef:

  <3Totdat het juiste moment gekomen was uit de Hemel, op mijn 40e, dat ik dus een geschonken Middelaar en Borg voor tijd en eeuwigheid beide mocht ontvangen...uit enkel genade. (zie ook topic: Uitnodiging tot het heil des Heren, de vragen), en dan is in principe de toegang tot God weer vrij!<3

  Wauw, mooi dat dit zo in je hart gelegd mocht worden. Wat een groeiproces kan de relatie met onze Heer zijn he.

  Ik vind je schrijven leuk om te lezen, je verteld open en eerlijk hoe je dingen met God beleeft hebt. Mooi!

  Ik was bezig met wat bijbelstudie, en had een mooi filmpje erover gezien, wat ook wel aansluit bij jou schrijven. En wat ook op mij toch weer indruk maakte. Hi hi, een flpmje ook zeker mooi voor dit topic: geloofdstoerusting.

 • MEREL372

  8 januari 2018

  Hoi Linda,

  Je profiel is grijs? Betekend dat dat je niet meer hier bij samen christen bent?

  Ik wilde toch nog reageren op je schrijven, misschien lees je dit nog ;-).

 • FRANCISCA289

  24 januari 2018

 • 25 januari 2018

  Mooi filmpje @Francisca

  Ja, vertrouwen daar komt het opaan.

 • 25 januari 2018

  Mooi @francisca (hartje

 • FRANCISCA289

  25 januari 2018

  <3

 • ADRIANA359

  26 januari 2018

  Mooi @Merel, over de Tabernakel, bedankt!:up:

  MEREL372 schreef:

  Hoi Linda,

  Je schreef:

  <3Totdat het juiste moment gekomen was uit de Hemel, op mijn 40e, dat ik dus een geschonken Middelaar en Borg voor tijd en eeuwigheid beide mocht ontvangen...uit enkel genade. (zie ook topic: Uitnodiging tot het heil des Heren, de vragen), en dan is in principe de toegang tot God weer vrij!<3

  Wauw, mooi dat dit zo in je hart gelegd mocht worden. Wat een groeiproces kan de relatie met onze Heer zijn he.

  Ik vind je schrijven leuk om te lezen, je verteld open en eerlijk hoe je dingen met God beleeft hebt. Mooi!

  Ik was bezig met wat bijbelstudie, en had een mooi filmpje erover gezien, wat ook wel aansluit bij jou schrijven. En wat ook op mij toch weer indruk maakte. Hi hi, een flpmje ook zeker mooi voor dit topic: geloofdstoerusting. youtu.be/oget8tKdtFc

  26 januari 2018 gewijzigd door ADRIANA359

 • 6 februari 2018

  MEREL372 schreef:

  Hoi Linda,

  Je schreef:

  Ik vind je schrijven leuk om te lezen, je verteld open en eerlijk hoe je dingen met God beleeft hebt. Mooi!

  Ik was bezig met wat bijbelstudie, en had een mooi filmpje erover gezien, wat ook wel aansluit bij jou schrijven. En wat ook op mij toch weer indruk maakte. Hi hi, een flpmje ook zeker mooi voor dit topic: geloofdstoerusting. youtu.be/oget8tKdtFc

  :-)Dank je wel alsnog Merel, maar ook  jij schrijft geweldig mooie stukjes, waar ik op mijn/onze beurt wat aan heb.

  Ik ben heel erg blij met je filmpje, wat mooi en verhelderend verteld deze man over de Tabernakel uit het O.T.

  • Dank je wel!

1 – 25 van 87    Ga naar pagina:  1  2  3  4  Volgende Plaats reactie