Over ons

Ben je christen en single? En ben je op zoek naar een relatie, nieuwe vrienden, bijbelstudiepartners, of gewoon een goed gesprek? Dan kun je op SamenChristen gratis een profiel aanmaken, waarin je iets meer over jezelf vertelt — middels foto's, essays, en meerkeuzevragen. Dit profiel is alleen zichtbaar voor andere singles die zich hebben ingeschreven.

In onze grote 'kaartenbak' kun je vervolgens zoeken naar andere christelijke vrijgezellen, op basis van bijvoorbeeld leeftijd, afstand tot jouw woonplaats, en kerkelijke gezindte. De singles van SamenChristen zijn heel divers en komen uit heel Nederland: jong en oud, evangelisch en reformatorisch. Kom je een aansprekend profiel tegen, dan kun je via het anonieme mail- of chatsysteem van SamenChristen contact leggen met elkaar. Vind je het lastig om de eerste stap te zetten? Stuur dan een knipoog om het ijs te breken.

Bij SamenChristen is het leren kennen van andere christelijke singles niet alleen eenvoudig, maar ook gezellig en leuk. Ontspannen en spannend tegelijk.

SamenChristen is een initiatief van Chris Algra uit Oss. Samen met zijn team is hij al jarenlang betrokken bij diverse christelijke datingsites in binnen- en buitenland. In 2001 introduceerde hij als eerste het concept 'christelijke datingsite' in Nederland. Die ervaring gebruikt hij nu om SamenChristen de meest veilige, gebruikersvriendelijke, en servicegerichte datingapp van Nederland te maken.

Het maakt niet uit of je evangelisch, reformatorisch of katholiek bent. Alle wedergeboren christelijke singles zijn van harte welkom.

Bijbelse normen en waarden

SamenChristen wordt beheerd door christenen — in tegenstelling tot sommige andere christelijke datingsites. Onze visie staat dan ook haaks op de huidige online-dating-trend van 'snel afspraakjes scoren'. We geloven niet in wegwerprelaties, en we willen andere singles niet beoordelen met een simpele foto-swipe. En we kennen als geen ander het belang van een veilige, schone en vertrouwde ontmoetingsplek voor christelijke singles.

Wil je meer weten over wat ons anders maakt dan niet-christelijke datingapps? Of vraag je je af of een datingsite überhaupt wel bijbels is? Lees dan onze visie op relaties, het huwelijk en online daten.

Gegarandeerd een goede match

We hebben een eigen matchsysteem ontwikkeld, gebaseerd op 15 jaar ervaring, waardoor we verbluffend goed kunnen inschatten of jullie bij elkaar passen. We kijken niet alleen naar jouw voorkeuren, maar ook naar de voorkeuren van de ander. En we matchen je niet alleen op basis van standaardvoorkeuren zoals woonplaats en leeftijd, maar ook op basis van tientallen optionele matchvragen, variërend van luchtige vragen over vakanties tot serieuzere vragen over bijvoorbeeld samenwonen.

Stuur eens een compliment

Ben je onder de indruk van iemand? Stuur dan eens een lof; een compliment dat op het profiel van jouw match komt te staan. Zo kun je aangeven dat diegene een mooi getuigenis heeft, of een echte geloofsheld is. Een unieke manier om iemand in het zonnetje te zetten of te bemoedigen.

Alleen actuele profielen

Wij gaan voor kwaliteit, en dan pas voor kwantiteit. De foto's en profielen die je ziet, zijn van singles die onlangs nog hebben ingelogd op SamenChristen, en die nog steeds open staan voor de liefde. Dit voorkomt dat je voor niets een mailtje stuurt.

Jouw privacy, onze zorg

Sociale netwerksites hebben helaas een slechte naam als het gaat om privacy. Maar bij SamenChristen ben jij baas over je eigen profiel. Jij bepaalt wie wat te zien krijgt, en wie contact met je kan opnemen. Je gegevens worden nooit met andere partijen (zoals adverteerders) gedeeld.

Jouw veiligheid staat voorop

We werken dag en nacht om SamenChristen schoon en veilig te houden. Ons team screent elke foto en elk profiel handmatig. Daarnaast gebruiken we diverse systemen om misbruik proactief op te sporen, en kunnen onze singles met één klik misstanden rapporteren. Een veilig idee.

Ons team staat voor je klaar

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ze naar onze redactie. We staan voor je klaar. Daar zijn we voor. SamenChristen is namelijk veel meer dan een app — we zijn een service.