De snelst groeiende christelijke datingsite van Nederland

Probeer ons gratis uit

Privacybeleid

SamenChristen vindt jouw privacy uitermate belangrijk. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat je gegevens veilig zijn bij ons en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit dat jouw persoonlijke gegevens nooit worden gedeeld met derden – behoudens enkele uitzonderingen die we benoemen. Hieronder kun je lezen wat SamenChristen allemaal doet met informatie die we over jou te weten komen.

Als je vragen hebt, of wilt weten wat SamenChristen precies van jou bijhoudt, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 14 december 2018.

Je e-mailadres (en onze nieuwsbrief)

Tijdens je inschrijving verstrek je ons je e-mailadres. We hebben je e-mailadres nodig om vanwege de overeenkomst die we met je sluiten, voornamelijk om je op een veilige manier te kunnen laten inloggen op SamenChristen, en – voor je eigen privacy – om je op een betrouwbare manier te kunnen identificeren als je contact met ons opneemt.

Ook abonneren we je tijdens je inschrijving onze nieuwsbrief. Deze versturen we onregelmatig per e-mail. Hierin lees je onder meer (dating)tips, aanbiedingen, nieuws/informatie over SamenChristen, en een incidentele advertentie. Wil je de nieuwsbrief opzeggen, dan kan dat op ieder moment: onderaan in iedere nieuwsbrief tref je uitschrijfinstructies of een uitschrijflink aan.

We bewaren je e-mailadres totdat je je abonnement op de nieuwsbrief opzegt, met een minimum van 2 jaar vanaf het moment dat je voor het laatst een actief lidmaatschap op SamenChristen had.

Je profielgegevens

Gedurende je inschrijving en je actieve lidmaatschap verstrek je persoonlijke gegevens die deel uitmaken van je publieke datingprofiel, waaronder profielnaam, geslacht, geboortedatum, woonplaats, foto's, essays, antwoorden op matchvragen, kerkelijke gezindte, relatiestatus, en het moment dat je voor het laatst op SamenChristen ingelogd bent geweest. Gedurende je actieve lidmaatschap matchen we je met andere singles, en wordt er mogelijk een matchpercentage getoond als een SamenChristen-single jouw profiel bezoekt. Je profiel is te zien voor andere SamenChristen-leden. Daarnaast houden we bij welke profielen je bezocht hebt, en welke profielen je hebt geblokkeerd. De persoon om wie het gaat, kan dit zien, maar alleen jijzelf kan alle personen zien die je hebt bezocht of geblokkeerd. Deze gegevens hebben wij nodig vanwege de overeenkomst die we met jou sluiten. Gedurende je actieve lidmaatschap heb je toegang tot een beheeromgeving waar je zelf informatie aan je profiel kunt toevoegen, aanpassen of verwijderen, en heb je diverse mogelijkheden de publieke beschikbaarheid te beperken; zo kun je toegang tot jouw identificeerbare informatie per lid weigeren. Zeer beperkte details van jouw publieke profiel (minifoto, profielnaam, leeftijd, geslacht, woonplaats, introductie van je essay) kunnen gepubliceerd worden op de website ter inzage van sitebezoekers die niet zijn ingelogd, en worden geïndexeerd door zoekmachines. Je hebt de mogelijkheden dit uit te schakelen. Wanneer je besluit je account op te zeggen (of wanneer je je lidmaatschap laat verlopen), worden je publieke gegevens zes maanden tot twee jaar bewaard, maar is je profiel per direct niet meer vindbaar via SamenChristen.

Overige accountgegevens

Gedurende je actieve lidmaatschap heb je toegang tot een beheeromgeving waar je diverse account- en privacyvoorkeuren kunt instellen. Ook kun je een favoriete zoekopdracht opslaan. Met deze gegevens wordt het voor jou makkelijker om SamenChristen te gebruiken, en kunnen we je beter matchen. Kortom: deze gegevens hebben we nodig vanwege de overeenkomst die we met jou sluiten. We bewaren deze gegevens tot twee jaar nadat je je account hebt opgezegd (of je lidmaatschap hebt laten verlopen).

Wanneer je je lidmaatschap opzegt, vragen we je optioneel om ons de reden van je vertrek te geven. Deze gegevens gebruiken we voor statistische doeleinden teneinde SamenChristen te verbeteren, en bewaren we twee jaar in niet-geanonimiseerde vorm.

Je communicatie met andere leden

Wanneer je knipoogt of een privébericht stuurt naar een ander lid, wordt je bericht veilig op onze server opgeslagen en uitsluitend gedeeld met de persoon voor wie het bericht is bestemd. We registreren ook wanneer jij een privébericht voor het eerst leest, en die informatie delen we met de afzender tenzij je de afzender geblokkeerd hebt. Chatlogs bewaren we drie maanden. Mailconversaties en knipogen bewaren we tot zes maanden nadat zowel jij als de ontvanger ofwel het bericht hebben verwijderd, ofwel geen actief lid meer zijn van SamenChristen.

We proberen het reageren op berichten van andere singles te stimuleren. Daarom berekenen we je zogenaamde 'responsratio' en publiceren we die bij je profiel. Je responseratio is zichtbaar voor alle actieve SamenChristen-singles, behalve voor personen die je hebt geblokkeerd.

Wanneer je lof plaatst op iemands profiel, is de ontvanger van de lof de beheerder van de informatie. De lof is openbaar, wat inhoudt dat de lof voor elk ander SamenChristen-lid te lezen is, tenzij de ontvanger de lof van SamenChristen verwijdert of de openbaarheid beperkt middels onze privacy-instellingen. De lof wordt ook niet meer op SamenChristen getoond als de ontvanger niet meer actief is op SamenChristen. We bewaren de lof tot zes maanden nadat de ontvanger de lof heeft verwijderd, of zijn/haar lidmaatschap heeft opgezegd (of heeft laten verlopen).

Indien je een bericht op het forum plaatst, is dat openbaar. Iedereen kan het forum lezen, ook niet-leden. Bedenk daarom goed wat je op het forum post, en lees de forumregels. Forumberichten worden slechts in zeldzame gevallen verwijderd, omdat in de regel het grondrecht van de uitingsvrijheid zwaarder weegt dan het recht op privacy.

Deze gegevens hebben we nodig vanwege de overeenkomst die we met je sluiten. Ook hebben we hier een legitiem belang bij (bijvoorbeeld: het onderzoeken van klachten).

Je betaalgegevens

Je kunt bij SamenChristen een betaald abonnement afsluiten, waarbij wij je betaalgegevens, woonplaats en IP-adres opslaan om je betaling af te handelen. Dit zijn wij wettelijk verplicht. Wij bewaren deze informatie tot twee jaar nadat je het abonnement hebt opgezegd, met een minimum van tien jaar (dat is de wettelijke bewaarplicht).

Payment provider Mollie handelt voor ons de internetbetalingen af. Middels je internetbetaling verstrek je persoonlijke gegevens aan Mollie. Sommige betaalgegevens die Mollie verzamelt, deelt Mollie weer met SamenChristen. Je kunt Mollie's privacybeleid hier lezen.

Onze accountant heeft onze administratie nodig om zijn werk te kunnen doen. Je betaalgegevens zijn onderdeel van onze administratie, en worden daarom met onze accountant gedeeld. We hebben een verwerkersovereenkomst met onze accountant afgesloten.

Technische gegevens die we verzamelen

Gedurende je inschrijving en actieve lidmaatschap verzamelen we ook technische gegevens en logs: je IP-adres, browser-headers, referer-informatie en device identifier. Wij houden bij wat je gedaan hebt en wanneer, zodat daar bewijs van is. Hier hebben we een legitiem belang bij; deze gegevens zijn bijvoorbeeld erg belangrijk voor ons om fraude en misbruik te voorkomen en te bestrijden. Ook hebben we deze gegevens nodig vanwege de overeenkomst die we met jou sluiten (bijvoorbeeld: het verlenen van goede support). Daarnaast gebruiken we de gegevens voor statistische doeleinden teneinde onze dienstverlening en marketing te verbeteren. Deze gegevens bewaren we tot twee jaar nadat je je account hebt opgezegd (of hebt laten verlopen).

Ons contactformulier (en wanneer je ons een e-mail stuurt)

Met het contactformulier kun je ons vragen stellen, aanvragen doen, of een abuse-melding doen. Hiervoor gebruiken wij je e-mailadres, IP-adres, (profiel)naam, en natuurlijk je vraag of bericht. Deze informatie hebben we nodig om jouw verzoek in behandeling te nemen en je te beantwoorden. Dit geldt ook indien je per e-mail contact met ons opneemt. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie en vijf jaar daarna. Zo kunnen we bij vervolgvragen de informatie er makkelijk bij pakken. Ook kunnen we zo onze klantenservice trainen om nog beter te worden. Jouw communicatie met de redactie wordt strikt vertrouwelijk behandeld.

Onze hostingprovider

SamenChristen wordt gehost door de gerenommeerde Nederlandse hostingprovider True. Om hun werk te kunnen doen, heeft True inzage in de gegevens op onze server, inclusief de persoonlijke gegevens die je met ons gedeeld hebt. Informatiebeveiliging is voor True een speerpunt; True beschikt over diverse certificaten op dit gebied, waaronder ISO 27001 en NEN 7510. SamenChristen heeft met True een verwerkersovereenkomst afgesloten.

Android app

Wil je gebruik maken van de Android-app van SamenChristen? Bescherm jezelf tegen hacks, virussen en andere inbreuk op je privacy; download 'm alleen via de Google Play Store. Lees wel eerst Google's privacybeleid door.

Push-notificaties en Google Firebase

Als je gebruik maakt van de Android-app van SamenChristen, sturen we je push-notificaties. Superhandig natuurlijk, want dan weet je gelijk dat je een nieuw bericht hebt, en kun je met één klik het bericht lezen en beantwoorden. We gebruiken Google Firebase om notificaties te versturen. Dit betekent dat we jouw unieke device identifier delen met Google, en ook de inhoud van je push-notificaties. Vaak is de notificatie gepersonaliseerd en privé (zoals de eerste zin uit een bericht dat je van iemand hebt ontvangen). Daarom raden we je aan Google's privacybeleid te lezen. Wil je niet dat deze gegevens met Google wordt gedeeld, gebruik onze app dan niet.

Inzage van jouw gegevens door ons team

SamenChristen-medewerkers kunnen inzage hebben in jouw gegevens, inclusief je toegangslogs, betaalgegevens, en privécommunicatie met andere leden. Dit om (technische) ondersteuning te bieden, klachten af te handelen, en misbruik te bestrijden. Kortom: om jou een veilige website en een goede service te kunnen bieden. Uiteraard werkt ons team onder een strikte geheimhoudingsplicht.

Cookies (en vergelijkbare technologieën)

SamenChristen maakt gebruik van cookies (en vergelijkbare technieken) zodat je bepaalde gegenvens niet steeds opnieuw hoeft in te vullen. Cookies zijn kleine tekstbestanden met informatie die door ons op jouw device worden opgeslagen, en die bij jouw volgende bezoek weer naar onze server worden verstuurd. Ze zijn onmisbaar voor de werking van SamenChristen. Zo gebruiken we versleutelde en beveiligde cookies voor een veilig loginsysteem. Daarnaast gebruiken we beveiligde cookies om je een probleemloze en vloeiende surfervaring te kunnen bieden. Ook kunnen we met behulp van cookies zien dat je ons weer bezoekt, en hoe je ons gevonden hebt. Je kunt via je browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar SamenChristen zal dan niet meer naar behoren werken.

Google Analytics en AdWords conversietracking

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers SamenChristen gebruiken. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken te maken over wat zij mogen bijhouden. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten Google de IP-adressen anonimiseren.

SamenChristen gebruikt ook de conversietracking-technologie van Google AdWords in combinatie met de geanonimiseerde cookie van Analytics, als je op SamenChristen inschrijft nadat je op een Google-advertentie hebt geklikt. Deze cookie verloopt na 30 dagen, wordt niet gebruikt om je persoonlijk te identificeren, en kan niet worden gebruikt om je te tracken op andere websites. Wanneer je je vervolgens inschrijft op SamenChristen voordat de cookie is verlopen, kunnen we registreren welke advertentie tot een registratie heeft geleid. Zo bouwen we statistieken op en kunnen we onze advertenties verbeteren.

Als je je wilt afmelden voor cookies van Google Analytics, kun je bijvoorbeeld deze browser-addon installeren. Voor Google's advertentie-instellingen, klik hier. Google's privacybeleid kun je hier nalezen.

Overige cookies van derden

Soms wordt op SamenChristen een plaatje of filmpje gedeeld dat afkomstig is van een andere website. Dan kan het zijn dat deze 'derde partij', bijvoorbeeld YouTube, een cookie plaatst. We hebben getracht deze functionaliteit zo privacy-vriendelijk mogelijk te implementeren, maar hebben slechts beperkt controle op het 'cookie-gedrag' van deze sites. Mocht je bezwaar hebben tegen dergelijke cookies, dan bieden veel browsers de mogelijkheid deze cookies te blokkeren.

Wanneer we wél persoonlijke gegevens met anderen delen

In enkele gevallen delen we persoonlijke gegevens met derden. Zo kan SamenChristen hiertoe verplicht worden, op grond van een wettelijke bepaling of een rechterlijke uitspraak. Meestal gaat het dan om het verstrekken van gegevens aan opsporingsdiensten om een misdrijf te kunnen onderzoeken of vervolgen.

Ook hebben we hierboven organisaties en bedrijven benoemd die diensten aan SamenChristen leveren en deze gegevens nodig hebben in het kader van hun dienstverlening (zoals onze hostingprovider en onze accountant). Echter, ze krijgen alleen de informatie in te zien die nodig is, en uitsluitend met het doel hun werk goed te kunnen uitvoeren. Indien nodig hebben ze een geheimhoudingsclausule getekend.

Tot slot behouden we ons het recht voor om bepaalde benodigde gegevens te publiceren of met derden te delen indien jijzelf eerst gegevens hebt gepubliceerd of (al dan niet rechtstreeks) contact hebt gezocht met de desbetreffende partij inzake jouw relatie met ons; als je bijvoorbeeld een geschil met ons aanhangig hebt gemaakt bij een consumentenorganisatie, zullen we de informatie verstrekken of publiceren die nodig is om je klacht te kunnen behandelen of weerleggen.

Beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Wij zorgen dat je gegevens bij ons goed beveiligd zijn. We passen de beveiliging steeds aan en letten goed op wat er mis kan gaan.

Gegevens opgeslagen buiten de EU

Google is gevestigd in de Verenigde Staten, en het is daarom niet uitgesloten dat de hierboven genoemde gegevens die SamenChristen met Google deelt op enig moment buiten de EU worden opgeslagen. Google heeft zich gecommitteerd aan het EU-US Privacy Shield.

Functionaris voor gegevensbescherming

Wij hebben een zogeheten functionaris voor gegevensbescherming aangesteld. Deze persoon is verantwoordelijk voor de privacy binnen onze organisatie. Onze functionaris voor gegevensbescherming heet Chris Algra en is bereikbaar per e-mail op chris@samenchristen.nl voor al je vragen en verzoeken.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer SamenChristen verandert, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn.

Inzage, wijzigen en verwijderen van je gegevens

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

Je hebt de volgende rechten: a) uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen, b) inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben, c) het laten corrigeren van fouten, d) het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens, e) intrekken van toestemming, f) bezwaar maken tegen een bepaald gebruik.

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen. Het kan daarom zijn dat we om extra bevestiging van je identiteit vragen, bijvoorbeeld een kopie van je identiteitsbewijs, of een bevestiging vanaf het e-mailadres waarmee je op SamenChristen ingeschreven staat.

Klacht indienen

Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

SamenChristen
Bloemweg 16
3811 MV Amersfoort
info@samenchristen.nl