Terug naar succesverhalen

Adriaan & Paw

16 september 2018

We zijn God heel dankbaar dat wij elkaar hier op SamenChristen ontmoet hebbben, en we willen jullie bedanken dat jullie site bestaan.

Ons verhaal is zeker geen standaardverhaal, maar ja welk verhaal is dat wel? Ieders verhaal is uniek en daardoor niet standaard.

Paw:

Ik kan het nog niet geloven dat ik nu samen ben met zo'n lieve man. Jazeker, wij zijn heel erg verschillend, maar ik had nooit durven dromen dat ik een beter leven en een mooie toekomst zou krijgen. Want 11 jaar geleden liep ik nog elke dag rond in het oerwoud, en wist ik niet wat er morgen zou gebeuren. En ineens ben ik hier in Nederland, alles is anders dan ik altijd gewend was. En ontmoet ik de man die God voor mij gemaakt heeft, daar ben ik zeker van. Ik ben zo ontzettend gelukkig met hem!

Adriaan:

Zoals jullie al een klein beetje kunnen raden, hebben wij elkaar op SamenChristen ontmoet 🥰 Niemand had ooit kunnen denken dat dit allemaal zo zou lopen, zeker omdat Paw vond dat ik er wat oud en serieus uitzag. En als jullie mij vragen waar we op date zijn geweest of wat we hebben gedaan, nou daar kan ik kort over zijn: We hebben eigenlijk helemaal geen date gehad. Nu wordt het een beetje verwarrend hé? Maar ik kom daar zo op terug.

Nu over hoe het nou allemaal begon: We raakten op SamenChristen in gesprek en dat klikte wel tussen ons. Alleen chatten en mailen dus hé, want ja ze vond me er toch wel beetje oud, serieus en saai uitzien. Maar de gesprekken raakten ons beiden. Ik was er uiteraard niet van bewust dat ze zo over mij dacht. Op een gegeven moment was mijn tegoed op, ik wilde eigenlijk stoppen, maar had wel een klik met haar dus speciaal voor haar had ik tegoed bijgekocht. Maar dat had ik blijkbaar wat sneller moeten doen, want ik hoorde later dat ze best wel nerveus was, en zich afvroeg waarom ik niet reageerde. Aan de andere kant, wel even goeie test en beetje spanning opbouwen. Toen ik vertelde dat ik tegoed had moeten bijkopen en uiteraard gezegd dat ik dat speciaal voor haar gedaan had, was het helemaal weer goed.

Ik ben een erg open persoon, ik denk dat dit ook een heel belangrijk ding om over na te denken dat je open bent. Ook al heb je veel meegemaakt, juist dan moet je ook open zijn naar elkaar. Dan kom je er ook het snelste achter of je bij elkaar past ja of nee. Niet van schrikken als iemand dan afhaakt; blijf gewoon jezelf, alleen dan vind je de persoon die bij je past en die jou waard is. Degene die weggaat, is je niet waard. Want ook wij hebben beiden erg veel meegemaakt en wij dragen onze littekens met ons mee. Wij zijn allebei al eens getrouwd geweest en gescheiden en hebben allebei kinderen. Laat niets in je verleden je belemmeren, weet wie je bent en laat jezelf zien, want je mag er zijn en zoals het gezegde gaat: Op elk potje...

Maar goed ik dwaal een beetje af, nu weer verder: Wij weer lekker verder in gesprek met elkaar. Toen vertelde ze mij dat ze een nieuwe kast en bed had gekocht voor haar zoontje. We kwamen er ook achter dat ze een dorp verderop woonde, bizar eigenlijk. Maar ja, wij allebei drukke mensen en van uitgaan houden we sowieso niet echt, dus ja dan is zo'n site toch wel een vreselijk mooie uitvinding. Ook laagdrempelig, dat scheelt ook. Nu dat ik wist dat ze niet zo ver bij me vandaan woonde, stelde ik voor om haar te helpen bij het bouwen van de kast en het bed. Dit is ook om wie ik ben; ik schijn handig te zijn. Dat we elkaar dan in het echt zouden zien, is dan natuurlijk geen vervelende bijkomstigheid. 😜 Ik heb het meerdere malen moeten voorstellen, pas toen ik "laatste kans" tegen haar zei ging ze eindelijk overstag.

Ze was heel erg zenuwachtig dat ik zou komen. Ze had een vriendin aan de telefoon tegen wie ze zei dat 'een collega' zou komen helpen, zo spannend vond ze het. Ze heeft wel 100 keer trap op- en af gelopen! En dat terwijl ze mij er eigenlijk maar oud en saai vond uitzien. Oh, dat zal ze nog heel lang horen! Feit is wel dat ik niet best op foto stond. En toen ik kwam, bleek ik helemaal geen oude, saaie en serieuze man te zijn. Weer een voordeel voor mij 😉

Wij hebben samen de kast en bed opgebouwd, en dat was dus onze eerste date.

Daardoor zijn we nog dieper in gesprek gekomen met elkaar. Ondanks dat ze uit een hele andere cultuur komt, bleken er veel overeenkomsten te zijn. Sinds die dag zijn we praktisch geen dag meer zonder elkaar geweest. En we mogen nu gelukkig getrouwd zijn met elkaar!

Wij wensen jullie allen alle geluk en liefde toe.

— Adriaan & Paw