Terug naar succesverhalen

Thijs & Damáris

13 juli 2021

Beste SamenChristen,

Wij, Thijs (27) en Damáris (32), willen graag ons verhaal met jullie delen.

Damáris: Toen ik 16 was, heb ik een gebed opgeschreven en opgezonden naar God. Tot in details vertelde ik Hem wat voor man ik zou willen trouwen. Maar als je ouder wordt, besef je dat het niet realistisch is. Ik verscheurde het gebed en ging verder met mijn leven.

Thijs: Ik had al enkele doodlopende relaties achter de rug. Na veel wikken en wegen besloot ik toch maar om op SamenChristen te gaan, want in mijn nabije omgeving was iedereen al getrouwd of in een relatie. Het leek een beetje op een laatste reddingsboei uitgooien. Na een tijd kwam ik Damáris' profiel tegen. Haar vuur voor God sprak mij aan, waardoor ik de stap zette om contact te leggen.

Damáris: Anderhalf jaar geleden vertelde ik aan een vriendin dat ik op SamenChristen zat, maar dat het niks voor mij was, en dat ik er weer af wilde gaan. "Heb je daar dan geen leuke jongens gezien?", vroeg ze. Ik vertelde dat ik wel iemand had gezien, maar dat hij te jong was, en dat ik bovendien niet de eerste stap wilde zetten. Precies op dat moment stuurde Thijs mij een bericht en leerden wij elkaar kennen. De vonk sloeg gelijk over. Thijs is een hele wijze man. En leeftijd deed er niet meer toe. We wilde afspreken maar toen kwam Corona ertussendoor en kon onze eerste date niet doorgaan. We woonden beiden namelijk in een ander land, Thijs in België en ik in Nederland. Maar dit weerhield ons er niet van om elke avond via digitale platformen met elkaar in contact te zijn. Na drie maanden intensief contact konden we voor de eerste keer afspreken.

Thijs: Nu, een jaar later, zijn we dolgelukkig getrouwd en wonen we samen in België. We zien het als Gods leiding, Hij heeft ons bij elkaar gebracht.

Damaris: Nu, 16 jaar later, kan ik zeggen dat Thijs de man is waarvoor ik heb gebeden. Hij is alles waarvoor ik op mijn 16e gevraagd had. God is goed en trouw en verhoort gebeden.

— Thijs & Damáris